warzywa stosowane w diecie dr Dąbrowskiej

Nie od dzisiaj wiadomo. że lepiej jest zapobiegać niż leczyć. Ta stara prawda towarzyszy ludziom od wielu lat i nie ma co ukrywać. że jest to prawda ponadczasowa. Bardzo popularną dolegliwością współczesnego społeczeństwa są tzw. choroby cywilizacyjne czyli między innymi cukrzyca, nadciśnienie, rak oraz różnego typu choroby zwyrodnieniowe. Choroby te są skutkiem tego. że ludzkie DNA oraz komórki w organizmie poddają się drobnym deformacją. Często jest to spowodowane wszechobecnymi zanieczyszczeniami, pestycydami, metalami ciężkimi oraz dużą ilością innych pierwiastków rakotwórczych obecnych w atmosferze i jedzeniu negatywnie wpływają na nasz stan zdrowia. Nie można tego zobaczyć na co dzień, dlatego, że ilość tych substancji w otoczeniu jest znikoma, i nikt z dnia na dzień nie zapada na cukrzyce czy dostaje raka. Jest to bardzo długotrwały proces, zazwyczaj trwający latami, bywa również tak, że nawet w podeszłym nie jesteśmy świadomi tego, że coś nam dolega. Ponieważ choroba ta nie doskwierała nam za młodu, aczkolwiek w podeszłym wieku ujawniają się i są bardzo dokuczliwe. Idealnym sposobem na zapobieganie tego typu nieprzyjemnym niespodziankom w podeszłym wieku jest dieta jaką opisuje w swoich książkach Dr Ewa Dąbrowska. Dieta owocowo-warzywna dr Dąbrowskiej ma naukowo udowodnioną skuteczność. Chcąc się przekonać, że daje ona naprawdę wyśmienite efekty są wczasy zdrowotne. Na tychże wczasach można nauczyć się podstaw zdrowego odżywiania oraz na własnej skórze przetestować tę dietę. Owoce i warzywa stosowane w diecie dr Dąbrowskiej są staranie dobierane, ponieważ muszą one pochodzić z naturalnych upraw. Dzięki wyśmienitej skuteczności dieta dr Dąbrowskiej w znacznym stopniu zapobiega powstawaniu w naszym organizmie chorób zwyrodnieniowych, oraz zmniejsza prawdopodobieństwo zapadnięcia na wiele chorób takich jak, nadciśnienie czy choroby wieńcowe. Tak więc zapobiegając chorobom już teraz, można oszczędzić sobie kosztownego leczenia farmakologicznego na stare lata.